
TASCA EXTRA: PRÀCTICA ESPORTIVA AMB MATERIALS REUTILITZATS
(Atenció: aquesta activitat es realitzarà dintre de la matèria d’educació física)
En la societat de consum en què vivim la regla de les 3 R (Reduir, Reciclar i Reutilitzar), popularitzada per Greenpeace, és fonamental. Hem de prendre consciencia que els recursos que tenim són escassos, raó per la qual tota la societat ha de fer-ne un consum responsable.
Sovint es parla del reciclatge, però com hem vist el fet de reduir i reutilitzar és encara més important. “Reutilitzar” vol dir “tornar a fer servir un objecte amb la mateixa finalitat o amb una altra, abans que no esdevingui un residu”. Heu de saber que un producte no es converteix en residu fins que ningú no el vol. I abans que això passi, sempre podem pensar en reutilitzar-lo.
La cultura “d’usar i llençar” és molt perjudicial per al medi ambient, ja que genera una gran quantitat de residus, alguns difícils de tractar i amb un alt cost a nivell d’impacte ambiental. Per tant, hem d’intentar pensar en “utilitzar i reutilitzar” i no llençar els objectes fins que realment hagin esgotat la seva vida útil.
Gairebé sempre és possible allargar la vida útil dels objectes i evitar així la generació de nous residus. Les possibilitats són infinites. Els objectes es poden reparar i amb la imaginació es poden fer servir per a un ús diferent. Precisament això serà el que farem avui: crear material esportiu amb materials reutilitzats per tal de fer-lo servir posteriorment en una sessió d’Educació Física. El professorat us en donarà alguns exemples.
MATERIALS
-
Material reciclat de tot tipus
-
Telèfon mòbil
-
Ordinador amb un programa d’edició de vídeo PASSOS A SEGUIR
1.- Agrupeu-vos en grups de quatre alumnes. Cada grup ha de pensar en un joc o en una activitat esportiva i buscar a casa material que es pugui reutilitzar per tal de construir les eines necessàries per jugar-hi o per practicar-lo.
2.- Quan vingueu a classe haureu de presentar el material construït a la resta de companys i companyes i fer-lo servir per torns, de manera que tot l’alumnat jugui amb tot el material.
3.- Cada grup gravarà un vídeo durant la sessió de presentació del material construït (punt 2). Aquest vídeo s’editarà a casa i s’haurà de lliurar com a tasca avaluable.